DAUWTRAPPEN MET HEMELVAART 2014

HEMELVAARTSDAG OPEN OM 6:30 VOOR RESERVERING.
NORMALE OPENING 10:00 TOT 17:00

Op Hemelvaartsdag dauwtrappen bij Hoegen Fietsverhuur

Op Hemelvaartsdag herstelt Hoegen Fietsverhuur een oude traditie in ere. Van oudsher staan mensen op Hemelvaartsdag vroeg op om te gaan dauwtrappen. Officieel  ging men op blote voeten door bedauwd gras lopen. Dit gebruik is terug te brengen tot de Germaanse tijd en volgens het volksgeloof uit die tijd had de dauw op bepaalde dagen een genezende kracht.
klok 6 uur tijd om er uit te komen.Om u te laten ervaren hoe mooi de natuur van Nunspeet en omgeving ’s ochtends vroeg is, hebben wij voor u een speciale dauwtrap fietstocht samengesteld in de vroege ochtend van Hemelvaartsdag. De fietsroute brengt u via de fundamenten van de Ludgeruskerk bij Doornspijk  en Elburg richting  ’t Harde. Bij de dr. Vogeltuinen heeft u de gelegenheid om te gaan dauwtrappen over het  blote voeten pad. Maar u kunt ook uw fiets bij de fundamenten van de Ludgeruskerk parkeren, uw schoenen uittrekken en over de Kerkdijk gaan lopen.
Na de wandeling komt u via de bossen weer terug naar Nunspeet. U zult merken hoe verkwikkend zo’n vroege fietstocht werkt voor lichaam en geest.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, start er bij Hoegen Fietsverhuur een speciaal voor deze dag samengestelde fiets en wandelroute van 37 kilometer. Vanaf 6:30 bent u van harte welkom bij ons en hebben wij voor u een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij om de dag te beginnen. Tussen 6:45 en 7:00 uur bent u klaar voor vertrek.

Het arrangement kost € 12,50 p.p. en bestaat uit:

Koffie of thee met wat lekkers
Een Gazelle Ambiance met 7 versnellingen
Een elektrische fiets kan ook dan kost het € 23,50 p.p.
Fietsroute in GPS (1 per groep.)
Heeft u zelf een fiets bij u dan kunt u dit arrangement boeken voor € 5,00 p.p.

Dit arrangement dient vooraf gereserveerd te worden.Dauwtrappen op de kerkdijk in doornspijk.
Dat kan per telefoon 0341-258759 of via dit formulier.

Het Hemelvaart weekend is bij uitstek geschikt om er met uw gezin, familie of vriendengroep op uit te gaan. Onze Kletsfietsen en familiefietsen vervoeren u graag door de mooie omgeving van Nunspeet.

Kinder molen fietstocht

Om in tradities en folklore te blijven tijdens het Hemelvaart weekend introduceren wij vanaf zaterdag 31 mei een speciale kinderroute die langs de molens van Nunspeet en Hulshorst gaat.
U kunt bij ons een kindertandem of bakfiets huren om samen met uw kinderen of kleinkinderen de route te gaan fietsen. De route krijgt u mee in GPS vorm. U fietst niet langs de knooppunten maar langs allerlei leuke plekjes voor de kinderen waar ze b.v. verstoppertje kunnen spelen of tikkertje kunnen doen. De kinderen krijgen een speciaal Molen-doe boekje mee. Zodat ze na de tocht van alles weten over molens.

Bij de huur van één van onze verhuurproducten kunt u er een GPS bij huren met de kindermolenroute erin. De kinderen krijgen het molen-doe boekje er gratis bij. De meerprijs voor de GPS bedraagt € 10,00.

 

SolextochtSolextocht over de Veluwe bij HOEGEN FIETSVERHUUR

Voor het echte nostalgische gevoel staan onze solexen voor u klaar. U gaat al trillend, schuddend en lachend een tocht maken over de Veluwe. Onderweg kunt u heerlijk op een terrasje gaan zitten voor een Veluwse lunch. Graag maken wij voor u een tocht op maat.

 

Segway tours

Altijd al eens een offroad tocht op een Segway willen maken? Bij ons bent u aan het goede adres. U gaat onder leiding van een ervaren instructeur de bossen van Nunspeet in om de omgeving op een andere manier te bekijken.  Voor meer informatie over deze exclusieve tour kunt u contact met ons opnemen per mail of telefoon.dauwtrapt u liever niet u kan er ook met ons opuit.