FIETS HUREN OP DE VELUWE TIJDENS DE ZOMER

Fiets huren op de Veluwe tijdens de zomer

Het is weer zover,de eerste kinderen zijn al met vakantie en de rest van Nederland volgt snel.

Reden te meer om na te gaan denken over uw vakantie of dagje weg. Wilt u bos en water combineren dan bent u  in de omgeving van Nunspeet op de Noord Veluwe aan het juiste adres. Wilt u een combinatie van bos, water en een stuk cultuur dan is Nunspeet met zijn dorpen Vierhouten en Elspeet de plek om de zomer door te brengen. Waarschijnlijk heeft u de slogan: “Gelderland levert u mooie streken” al gezien of gehoord en wij nodigen u van harte uit om de prachtige Gelderse streken te gaan ontdekken op de fiets of één van onze andere vervoermiddelen.

Hanzefietsroute

Door de centrale ligging van Nunspeet kunt u een fietsroute van Hanzestad naar Hanzestad gaan maken op de elektrische tandem of elektrische fiets. U kunt natuurlijk ook op de geluidloze elektrische scooter vanuit Nunspeet naar Vestingstad Elburg via Wezep naar Hattem. Hier zou u de IJssel over kunnen steken naar Zwolle. Vanaf Hattem kunt u terug fietsen naar Harderwijk. In deze 3 Veluwse Hanzesteden kunt u een prachtige wandeling door de authentieke binnenstad maken. De Hanzefietsroute is zeker geschikt om er meerdere dagen op uit te trekken.

Zandenbosroute

Al sinds jaar en dag een bekende route waar veel mensen met genoegen aan terug denken. Tegenwoordig is de route niet meer bewegwijzerd maar wij hebben de Zandenbosroute voor u omgezet naar knooppunten zodat u alle plekjes waar u vroeger langs fietste weer kunt zien. Kwam u jaren geleden met de trein incl. fietskaartje uw huurfiets op halen bij Hoegen Fietsverhuur nu kunt u bij ons het speciale stationsarrangement boeken op de website. Dit arrangement bestaat uit een fiets, kopje koffie en de Zandenbosroute.

Fietsroutes met kinderen om ontspannen op de kindertandem te fietsen of actief rond te crossen op de mountainbike.

Voor een betaalbaar en actief dagje uit met uw kinderen of kleinkinderen bent u bij ons aan het goede adres. Wij hebben voor de jongere kinderen een fietsroute gemaakt langs een paar echte “zandbakken” de Zandverstuiving en Speelweide de Stakenberg zodat u het fietsen kunt combineren met spelen en dingen in de natuur onderzoeken. Om het extra leuk te maken hebben we de routes in GPS zitten zodat u er nog een extra beleving aan kunt geven. Stapt u heerlijk met uw kind op onze kanariegele kindertandems of zet de kleintjes in een bakfiets en u heeft een onvergetelijke dag uit.

Wilt u met de kinderen bos/water en molens combineren dan is de kindermolenroute een idee.
U fietst langs b.v. molen de Hoop in Hulshorst en molen de Duif in Nunspeet. Onderweg ziet u de windmolens in de Flevopolder. De kinderen krijgen een “Molen doe boekje” mee om meer over molens te weten te komen. Uiteraard is deze route in GPS.

Voor de grotere kinderen hebben we mooie GPS mountainbike tochten zodat ze zich helemaal uit kunnen leven en de conditie van hun vader of moeder kunnen testen. Voor kinderen vanaf 7 jaar hebben wij mountainbikes te huur.

 

 

Natuurlijk hebben wij ook alternatief “fiets”vervoer.

Wanneer u actief bezig wilt zijn en uw conditie wilt testen dan is een steptocht of een mountainbiketocht door de mooie Veluwse bossen een aanrader. De tochten kunt u zo zwaar maken als u wilt. Maar natuurlijk is er onderweg ook voldoende tijd om even uit te rusten bij één van de Veluwse restaurants. Heeft u zelf voor eten of drinken gezorgd dan zult u ook voldoende rustpunten tegenkomen.

Bent u geïnspireerd geraakt door de Tour de France en wilt u zelf ervaren hoe het is om op dunne banden langs het Veluwemeer te racen? In Nunspeet zijn racefietsen te huur voor een betaalbare prijs. Wanneer u aangeeft hoeveel kilometer u wilt fietsen dan maken wij voor u een GPS tocht.

Wilt u tijdens de vakantie gezellig met elkaar Kletsen boek dan voor een paar uur de Kletsfiets of één van onze familiefietsen. Het gaat hier niet om de snelheid maar om het gezellig samen zijn. Op de Kletsfiets zit u met 7 personen in een kringetje en op de familiefietsen zit u met zijn tweetjes naast elkaar. Op de grote familiefiets pas u met zijn vieren en kunnen er nog 2 kinderen achterop in zitjes. Deze fietsen zijn per uur te boeken.

Nostalgisch over de Veluwe toeren dat kan natuurlijk ook met de Solex. Al schuddend en trillend gaat u de Veluwe over. Alleen het opstarten van de Solex is al een belevenis. Moet de choke naar links of naar rechts? Oh ja en de motor moet ook nog op de band en er moet gas gegeven worden. Maar als u dat allemaal onder controle heeft kunt u beginnen aan een hilarische tocht over de Veluwe. Mocht de Solex onverhoopt uitvallen dan komen we hem gewoon omwisselen.

Voor de stoere mannen en vrouwen hebben we Segways in het assortiment. De Segways zijn van het type X2. De X2 is speciaal gemaakt voor offroad tochten. Eerst krijgt u instructie en gaat u een aantal behendigheidsoefeningen doen. Aan de hand van het nivo van de groep gaat de instructeur met u het bos in om Segway te rijden. U zult er versteld van staan wat u allemaal kunt met een Segway. De Segway off road tocht is een uniek concept van Hoegen Fietsverhuur. In de winter is deze tocht ook als sneeuwtoer te boeken.

Wilt u op een ander punt starten met fietsen? Op de site www.veluwefiets.nl treft u de opstappunten aan over de hele Veluwe. Hier hebben we Gazelle Ambiance huurfietsen met 7 versnellingen staan.

Pechservice onderweg

Mocht u onverhoeds materiaal pech krijgen met de huurfiets. Op al onze huurfietsen treft u ons telefoonnummer aan. Na uw telefoontje leveren wij zo snel mogelijk een andere fiets.

 

Wij wensen u een fijne zomer toe en hopen u te mogen begroeten in Nunspeet.