SEGWAY  OFFROAD TOUR op de VELUWE

De Segway X2 Met de SEGWAY kunt u een mooie tocht maken.is het ideale elektrisch vervoermiddel voor een uitdagende, spannende en mooie activiteit voor het gezin, een vriendengroep, als vergaderbreak of als onderdeel van uw bedrijfsuitje. Speciaal voor de Segway hebben wij een aantal arrangementen samengesteld die beginnen in de omgeving van Nunspeet onder leiding van één van onze ervaren trainers / begeleiders.  De begeleider begint eerst met de uitleg hoe u veilig en behendig met de X2  onderweg gaat. Na deze korte uitleg gaat u ervaren hoe het is om met de X2 te rijden. Hierna is het tijd om op pad te gaan voor de tour. Voor een groot gedeelte gaat de tour over onverharde wegen en paden over de mooie Veluwe. Onderweg zult u verbaasd staan wat een x2 allemaal kan.  De arrangementen kunt u vinden op de website: www.segwayveluwetours.nl. Bovendien is het ook mogelijk om een Segwaytour op een willekeurige locatie te organiseren. Voor een tour op locatie kunt u contact met ons opnemen zodat wij een passend voorstel voor u kunnen maken. Waar u de Segway X2 ook voor gebruikt, één ding staat vast: het is een unieke en bijzondere ervaring waardoor deze vorm van vervoer nog leuker wordt!

SEGWAYCLINIC

Wilt u kennismaken met het Segway rijden dan is een clinic de oplossing. Vanaf 10 personen bieden wij een clinic aan waarbij u leert omgaan met de Segway door middel van een behendigheidsparcour. Een clinic kan onderdeel zijn van een uitgebreider programma, bijvoorbeeld een combinatie van verschillende vervoermiddelen of een activiteit om uw daggasten te vermaken. Een clinic kan bij u thuis of bedrijf gehouden worden. Voor verdere informatie kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

Wat is een Segway?

De Segway PT  ( PT staat voor Personal Transporter) is een elektrisch aangedreven zelf balancerend eenpersoons vervoermiddel. Het unieke vervoermiddel is uitgevonden door Dean Kamen. De machines worden sinds eind 2001 geproduceerd door een Amerikaans bedrijf. Wij gebruiken de X2 uitvoering deze is uitgerust met dikkere en hogere wielen zodat ze in het terrein kunnen worden gebruikt. De aandrijving wordt verzorgd door twee sterke elektromotoren die onafhankelijk van elkaar aangestuurd worden door de elektronica. De elektronica bewaakt de stand van de machine met behulp van een aantal sensoren op basis van een gyroscoop door op het juiste moment de motoren aan te sturen . De berijder bestuurt de machine door zijn lichaamsgewicht, door naar voren te leunen rijdt de machine naar voren, naar achteren leunen zorgt er voor dat de machine remt of achteruit rijdt. Door de handgreep naar links of rechts te bewegen gaat de machine naar links of rechts. Zo kan men in stilstand een rondje van 360 graden draaien. Voorafgaand aan onze tours zal er altijd eerst geoefend worden totdat iedereen de basis van het Segway rijden onder de knie heeft.
Geniet van de natuur op een Segway.
Voorwaarden gebruik van de Segway X2:
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Minimale groepsgrootte: 5 personen
Minimaal gewicht: 45 kg
Maximaal gewicht 125 kg
Maximale snelheid: 20 km
Rijbewijs: nee
Helm: verplicht tijdens tour/evenement
Schoenen: plat, maar geen slippers

Voor meer informatie over onze arrangementen kunt u terecht op onze website: www.segwayveluwetours.nl.