Cube mountainbike attension voor door de bossen voor de uitdaging.
ATB / Mountainbike

Een ATB of mountainbike is dezelfde soort fiets. ATB staat voor All Terrain Bike. De vertaling van mountainbike is bergfiets, ook wordt het wel afgekort tot MTB. Dit geeft aan dat de fietsen voor extreme doeleinden zijn bedoeld.

Onze mountainbikes zijn van het merk Cube. De lichtgewicht aluminium mountainbikes zijn in framematen XS tot en met XXL beschikbaar. Er zitten standaard pedalen op de mountainbikes. Wanneer u liever met SPD-pedalen fietst, laat het ons weten. Het monteren van de SPD-pedalen kost eenmalig € 5,00 extra per fiets.

Sportief genieten

Met de mountainbike kunt u een sportieve dag uit hebben. Of u er nu met vrienden tegenaan wil gaan of als gezin wilt genieten van de mooiste plekken in de natuur, en de jongsten kennis wilt laten maken met de mountainbike. Bij ons kan het allemaal. Voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar verhuren wij kindermountainbikes. Als u liever met de wind in de rug wilt fietsen, zijn er elektrische mountainbikes beschikbaar, ook geschikt voor grotere kinderen. Een goede helm mag daarnaast niet ontbreken als u op pad gaat met de mountainbike. Deze hebben wij ook van klein tot groot in ons assortiment.

Omgeving

Rondom Nunspeet hebben wij veel bosgebied en mooie heidevelden. Bent u bij ons in de omgeving niet bekend dan hebben wij verschillende routes voor de mountainbike welke te huur zijn in een GPS systeem. Heeft u zelf een GPS dan kunt u ook een route downloaden van onze site of u kunt een route op uw mobiele telefoon zetten door onze app te downloaden: Hoegen Fietsverhuur. In overleg kunnen wij ook een route op maat maken. In alle 4 de jaargetijden kunt u bij ons terecht en ieder jaargetijde zijn de routes weer anders door de natuur. Het zien van wilde dieren kunnen wij helaas niet garanderen, maar de kans is zeker aanwezig dat u een die uit de Big 5 van de Veluwe tegenkomt tijdens uw tocht. Mocht u het liefst met een gids onderweg willen gaan, dan kunnen wij u ook daarin adviseren.

Reserveren

Ondanks het grote assortiment mountainbikes is het verstandig om vooraf te reserveren. Bij het reserveren van een mountainbike is het handig dat u de lengte, van de personen die gaan fietsen, weet. Wij zorgen ervoor dat u op de juiste maat fiets kunt vertrekken. Reserveren kan via het contactformulier, een email of telefonisch.