Zomervakantie

De zomervakantie is weer begonnen! Het geschikte moment om op (fiets)vakantie te gaan of om een dagje uit te plannen met de hele familie.

Rondje Veluwemeer
Fietspont in de zomervakantie

Nunspeet is een perfecte plek om aan een rondje Veluwemeer te beginnen op de (elektrische) fiets. Mocht het rondje van bijna 50 kilometer te lang zijn voor u, dan kunt u ook een overtocht maken met de fietspont. De fietspont Veluwerandveer vaart van half april tot half oktober en tijdens de zomervakantie op ruimere tijden. Voor een klein bedrag staat u in circa 15 minuten aan de andere kant van het water. Let op, pak een fiche wanneer u mee wilt varen. Er kunnen maximaal 12 fietsen mee per vaart. Kijk voor de vaartijden op hun website of vraag het bij ons aan de balie.

Fietsen over de Veluwe

Als u liever de schaduw opzoekt tijdens een warme dag, of wilt schuilen mocht het wat regenen, dan kunt u het beste een route door de bossen maken. Nunspeet ligt aan de rand van de Veluwe. U kunt ook door het bos naar de Zandenplas fietsen om af te koelen. In het Zandenbos, iets verderop, is zelfs een spartelvijver voor de hond te vinden. Hier mogen ze het hele jaar door spelen. Of fiets via het bos naar het dorpje Vierhouten. Vierhouten zou vernoemd zijn naar de vier bossen (de vier houten) die het dorp omringen: het Vierhouterbos, het Elspeterbos, het Gortelsebos en het Vreebos.

Met de hele familie

Wist u dat de korte route van onze Familieroute Nunspeet & Vierhouten hetzelfde is als de korte Fun2Go route Vierhouten? Deze route is 20 kilometer lang en erg geschikt voor jong en oud. Het is bijvoorbeeld een erg leuk idee om in de zomervakantie te gaan fietsen met opa en oma. Tip: aan het begin en aan het einde van deze korte route komt u langs het Bezoekerscentrum. Vanuit daar kunt u het kabouterpad wandelen. Waarom het een kabouterpad heet? Ze denken dat er in de buurt kabouters wonen, want er zijn overal kaboutersporen te zien. Echt waar! Daarnaast is het kabouterpad van 8 juni t/m 8 december 2024 omgetoverd naar het ´Rien Poortvliet´kabouterpad en kun je hier het wild ontdekken wat Rien Poortvliet graag tekende. Als u meer wilt zien van deze schilder, raden wij u aan om naar het Noord-Veluws Museum te gaan waar een mooie selectie van zijn schilderijen te zien is.

blank

Laat ons met u meedenken. Wij hebben verschillende soorten fietsen geschikt voor een brede doelgroep en verschillende routes. Maak dit af met het huren van een ontdektasje voor de kinderen en u ervaart een dag om niet te vergeten.

Ook als u op vakantie gaat naar Nunspeet kunnen wij u verder helpen. Heeft u interesse in het huren van fietsen op uw vakantieadres? Vraag naar de mogelijkheden.

Wij raden u aan om van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen en zodat wij de fietsen voor u klaar hebben staan. Reserveren kan telefonisch, via de mail, via onze app of via het contactformulier op de website.

Op de mountainbike met de kinderen de natuur ontdekken

Natuur ontdektasjes
Natuur ontdektasjes inhoud

In een vorig blog hebben wij laten vallen dat we in de winter druk bezig zijn geweest met het bedenken van nieuwe items voor in de verhuur. Eén van deze dingen is een tasje met daarop ons nieuwe logo: een hert op een fiets! Het tasje is vanaf nu te huur en is gevuld met zoekkaarten, spelsuggesties en gereedschap om de natuur te ontdekken. Het tasje is vooral geschikt voor families met kinderen. Wilt u ook een tasje huren? Dit kan voor € 2,50 per dag. Tip: Maak de dag compleet met een (elektrische) kindertandem en een leuke familieroute!

De organisatie IVN Natuureducatie is onze inspiratiebron geweest voor het maken van deze natuur ontdektasjes. Dankzij het cursusaanbod van IVN zijn er in ons bedrijf al 3 medewerkers opgeleid tot Gastvrouw van het Landschap. Zij vertellen u graag meer over de omgeving van de gemeente Nunspeet en Elburg. Wilt u zelf regelmatig wat leren over de natuur? Neem dan een kijkje op de website van IVN Natuureducatie.

Mountainbikes

Vaak wordt er gedacht aan een elektrische bakfiets of een kindertandem als er gefietst gaat worden met kinderen, hartstikke leuk natuurlijk, maar het is ook een leuk idee om te gaan mountainbiken. Zo ervaart u de natuur op weer een hele andere manier. Wij hebben mountainbikes voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. De volwassen mountainbikes hebben wij in allerlei verschillende maten. Ook als u met grote kinderen wilt fietsen, is dit dus een geschikte optie. De mountainbikes zijn ook elektrisch te verkrijgen. Zelfs voor tieners hebben we elektrische mountainbikes in het assortiment! De omgeving van Nunspeet heeft veel te bieden. Wanneer u niet bekend bent met de omgeving, kunt u bijvoorbeeld een GPS-toestel huren met daarin onze mountainbikeroutes. Of u kunt gebruik maken van onze Hoegen Fietsverhuur app en de route via uw telefoon fietsen.

Hoegen Fietsverhuur app
Hoegen Fietsverhuur app logo

Heeft u al kennis gemaakt met onze vernieuwde app? U kunt de Hoegen Fietsverhuur app downloaden in de App Store en de Play Store. In de app kunt u onze contactgegevens vinden, een reserveringsaanvraag maken, nieuwsberichten lezen, fiets- en mountainbikeroutes bekijken en de routes fietsen. Wanneer u meer informatie wilt krijgen over onze fietsen, kunt u onder het kopje ¨Fietsen¨ op de afbeelding van de gewenste fiets klikken. Wanneer u een leuke fietsroute heeft gezien, kunt u deze aanklikken. De route komt dan op een kaartje tevoorschijn met de fietsknooppunten. U volgt de route net zoals u een GPS gebruikt. Wanneer u vindt dat de fietsknooppunten te veel afleiden, kunt u deze ook uitzetten door op de knop rechts bovenin het scherm te drukken.