FIETSVAK 2012

Koga fiets ven het jaar 2012FIETSVAK 2012E-bike van het jaar 2012.VanMoof mooi in eenvoud

Dit jaar was de Fietsvak weer terug in de Rai in Amsterdam. Het evenement voor de fietsspecialist. Ook al hebben we al een aantal jaren geen winkel meer we blijven de noviteiten op fietsgebied op de voet volgen. De Fietsvak had geregeld dat we voor € 7,50met de trein naar Amsterdam konden. Hier is veel gebruikt van gemaakt, want ja je kunt voor dat geld nog niet parkeren in Amsterdam.

De belangrijkste gebeurtenis tijdens de Fietsvak is toch wel de verkiezing van de fiets van het jaar. Dit jaar is tot Fiets van het Jaar 2012  gekozen de Koga WorldTraveller29. Vanwege de kwaliteit van het frame en de afmontage, de 29 inch wielen en het subtiele design is de Koga WorldTraveller29 niet alleen de droom van de lange afstandfietser, maar ook een fiets waarmee je graag op zondag toert of naar je werkt fietst.
Tot E-Bike van het Jaar 2012 is gekozen de Cannondale E-serie. Een E-Bike met een hoofdletter E door de combinatie van sportief design, uitstekende stabiliteit en een effectieve elektromotor van Bosch. (Het was wel jammer dat het nieuws al uitgelekt was)

Bij de ingang van de beurs stonden de fietsen van het jaar opgesteld samen met een paar Van Moof fietsen. Wat een prachtig design heeft Van Moof. Ontzettend mooi door zijn eenvoud. De Fietsfabriek had zelfs een bakfiets met een speciale barbecueconstructie staan. Jammer genoeg stelde het innovatieplein niet zo veel voor dit jaar. Wij vinden dit het leukste gedeelte van de beurs. Hier staan de mensen die iets “handigs” hebben bedacht/ontworpen. Soms zitten er ook echt bruikbare dingen tussen. Waarschijnlijk was dat dit jaar minder omdat voor een plek op de Fietsvak in de Rai toch wel een stuk meer betaald zal moeten worden dan voor een plek in het Autotron. Mocht het door de prijs komen dat er minder kleine bedrijven waren mag wat ons betreft de beurs weer terug naar Rosmalen. We hebben weer leuke ideeën opgedaan die we nog voor het begin van het seizoen uitgewerkt willen hebben.

Op 11 en 12 februari is de Wandel en Fietsbeurs in de Rai in Amsterdam. Dit is een consumentenbeurs. Op deze beurs zijn wij ook aanwezig ter ondersteuning van onze college Jan Brinkman die vakantiefietsen verkoopt. Mocht u graag op fietsvakantie willen dan is dit de uitgelezen beurs hiervoor. Wij begroeten u graag op de beurs bij de stand van www.janbrinkman.nl.