FIETSVERHUUR HOEGEN FEEST WEEKEND.

12 en 13 september feest weekend bij Hoegen Fietsverhuur

In het weekend van 12 en 13 september vieren we ons 90 jarig bestaan!
In 1925 is het bedrijf opgericht door Rob zijn opa en zo van generatie naar generatie gegaan.
Van een fietsenwinkel met een beetje verhuur is Hoegen Fietsverhuur in de loop van de jaren uitgegroeid tot een volledig verhuurbedrijf op de Veluwe. Om dit te vieren zijn er een drietal activiteiten dit weekend.

Op zaterdag 12 september krijgen alle gasten die een fiets komen huren bij ons bedrijf een mooie fietsroute langs de mooiste plekjes op de Veluwe. U begint de fietstocht met een gratis kopje koffie bij de Stroopstok en aan het einde van de fietstocht trakteren wij graag op een ijsje bij Froyo op het Stationsplein. Van iedere verhuurde fiets op zaterdag 12 september schenken wij € 0,90 aan Villa Ticca, een kinderopvang in Ecuador.

Tevens zijn wij zaterdag 12 september van 11:00 tot 16:00 uur aanwezig op het Marktplein van Nunspeet. Samen met stichting Mozaiek, Taalmaatjes en Vluchtelingenwerk Nunspeet nodigen wij u van harte uit om de kraam op het Marktplein te bezoeken. Hier kunt u uw handen laten beschilderen met Henna, er wordt op Afrikaanse wijze haar gevlochten en er zijn lekkere hapjes aanwezig. De Kletsfiets zal tijdens deze openmonumentendag als een bijzondere taxi fungeren tussen de monumenten. De fiets zal bezet worden door allerlei Nunspeters. Mensen die hier geboren zijn, mensen die elders geboren zijn en als vluchteling naar Nederland zijn gekomen en mensen die gewoon rond gereden willen worden langs onze mooie monumenten. Op deze manier hopen we het zeer actuele vluchtelingen vraagstuk op een positieve manier te benaderen en zo elkaar al kletsend te leren kennen.

Vluchtelingenwerk nunspeet op de kletsfiets.

Zondag 13 september

De Villa Ticca fietstocht!

Deze dag zal geheel in het teken staan van Villa Ticca. Vanaf 10 uur bent u van harte welkom bij de Blokhut van hotel Dennenhoeve voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. Om 11:00 uur starten we met een begeleide race, mountainbike en tandem tocht. Deze tochten worden door sportcentrum Movifit belangeloos begeleid. Maar er zijn ook fietsroutes waarbij u op eigen houtje de Veluwe kunt verkennen. Vanaf 16:00 uur kunt u aanschuiven bij een heerlijke barbeque. Tijdens de barbecue treedt Nightcall op. Dit is de band van Mariska Versteeg, zij heeft samen met Evelien Kremer de stichting opgericht. Het programma en de prijzen treft u onder aan het blog aan. U kunt alleen komen fietsen of barbecueën maar de hele dag mag natuurlijk ook.

De complete opbrengst van de fietstocht en de fietshuur komt ten gunste van Villa Ticca. Hotel Dennenhoeve zorgt voor de bbq en een deel hiervan gaat ook naar Villa Ticca.

Villa Ticca

Sinds de oprichting in 2002 ondersteunen wij dit project met hart en ziel. Villa Ticca is een kinderopvang in Quito Ecuador. Kinderen van tienermoeders worden opgevangen, zodat de kinderen goede voeding en onderwijs krijgen. Moeders worden in de gelegenheid gesteld om te gaan werken of te studeren, om zo samen met hun kinderen een betere toekomst op te bouwen. Doordat we heel nauw bij de stichting betrokken zijn weten we dat iedere Euro die wordt opgehaald  ook echt bij de kinderen terecht komt.

Helpt u mee om dit weekend onze kinderen in Ecuador een betere toekomst te geven.

Rob en Nicole Migchelsen

Villa Ticca fietsdag .