Hemelvaartsdag en Pinksteren 2024

We hebben een paar mooie dagen achter de rug en we hebben weer verschillende bekende gezichten, maar ook nieuwe gezichten, gezien. Van de meivakantie hollen we door naar Hemelvaart en Pinksteren. Wist u dat wij op Hemelvaartsdag en op Tweede Pinksterdag geopend zijn van 10:00 tot 17:00 uur? Mocht u nog geen plannen hebben, dan is het wellicht een leuk idee om fietsen te huren. U bent van harte welkom. De weersberichten zien er vooralsnog goed uit.

Verschillende routes op papier of in de app

Bij het huren van een fiets, kunt u er gratis een fietsroute bij krijgen. Er liggen verschillende routes klaar om uit te kiezen, bijvoorbeeld een route langs het Veluwemeer, een route door de bossen en over de heide, een route van 20 kilometer en een route van 42 kilometer. Voor elk wat wils. Onze fietsroutes kunt u voortaan ook vinden in onze Hoegen Fietsverhuur app. Ook onze nieuwe familieroute naar Elburg en Doornspijk staat al in de app. Deze familieroute gaat langs Nunspeet richting het Veluwemeer, door naar Elburg en via Doornspijk weer terug naar Nunspeet. In de route zitten een aantal verrassende tussenstops verwerkt. Leuk om uit te proberen op Hemelvaartsdag, toch?

Tip!

Op de dag na Hemelvaartsdag, vrijdag 10 mei, is het Eibertjesdag in Nunspeet. Eibertjesdag is een jaarlijks terugkerend evenement. Gedurende de dag is er een grote folklore braderie waar allerlei groepen uit heel Nederland kun klederdracht komen laten zien. Een dag die vernoemd is naar de legende ´Eibertje´ die omstreeks 1850 in Vierhouten leefde. Zij liep iedere week van Vierhouten naar Nunspeet, door de bossen waar ze de gevaren trotseerde, om haar eieren te verkopen op de weekmarkt. Foto van: https://nunspeetuitdekunst.nl/?s=eibertjesdag

Reserveren

Wij raden u aan om van te voren te reserveren, dit raden we aan om teleurstelling te voorkomen en als u op voorhand reserveert, staan de fietsen vanaf 09:00 uur voor u klaar. U hoeft dan niet te wachten. Reserveren kan telefonisch, per mail, via de app of via het contactformulier op de website.

Ons team voor De Nunspeetse Keiler

Heeft u ons team ook al gezien op Facebook of Instagram? In 2018 was de eerste poging en nu is het ze eindelijk gelukt om ingeloot te worden voor de Nunspeetse Keiler: het grootste sportevenement van de Noord-Veluwe. Op 1 juni a.s. gaan zij de uitdaging aan om een mooie plek te bemachtigen. Wij wensen ze in ieder geval al veel succes met trainen!