Op stap met de hond

Van hondenmand tot bakfiets

Vindt u het ook zo heerlijk om met de hond in de Veluwse bossen, op de heide van Vierhouten of op de zandverstuiving van Hulshorst te wandelen? Maar zou u de afstand willen vergroten denk dan eens aan een dagje uit met uw hond in de hondenbakfiets, hondenkar of hondenmand. Op 1 dag kunt u al fietsend verschillende gebieden bezoeken. Hoegen Fietsverhuur heeft een ruim assortiment waar u uw trouwe viervoeter in/op of aan kunt vervoeren. U kunt de producten voor een dag huren maar ook voor een vakantie. Als een hond het nog niet gewend is of nog nooit mee is geweest op de fiets kan hij het in het begin soms een beetje eng vinden. Wij adviseren u dan ook om een eigen dekentje of bekend speelgoed mee te nemen.

In ons assortiment hebben we hondenmanden voor achterop de fiets, hondenkarren en hondenbakfietsen. De hondenbakfietsen zijn elektrisch ondersteund en hebben een open bak waar haken inzitten om uw hond aan vast te zetten. Ook beschikken we over een elektrische transportfiets van Urban Arrow waar een bench op bevestigd is. Deze bench is 78 x 55 x 55 cm. De hondenkarren zijn er in verschillende maten en kunnen zowel achter een standaardfiets of een elektrische fiets uit ons assortiment bevestigd worden.

De hond los laten lopen of aangelijnd houden?

Onderweg kunt u een stukje gaan wandelen of gaan picknicken op een mooi plekje in het bos, op de hei of aan het water. In verband met het wild mogen de honden niet overal los lopen. In de natuurgebieden staat het duidelijk op de borden aangegeven of de hond los mag lopen. Ook kunt u aanwijzingen tegenkomen over de schaapskudde. De kudde loopt als proef met kudde beschermings honden. Door de aanwezigheid van de wolf wordt de schaapskudde beschermd door deze honden. Zou u met de aanwijzingen rekening willen houden wanneer u een dagje uit ben met uw hond.

Dagje uit met de hond naar de Veluwe
Urban Arrow family met bankje voor kindje

Spartelvijver voor de hond

Komt u na een dagje fietsen weer terug in de omgeving van Nunspeet stop dan nog even bij de spartelvijver in het Zandenbos. Deze winter is er een mooie vijver speciaal voor honden aangelegd bij het tunneltje naar de Zandenplas. In een groot deel van het Zandenbos mag uw geliefde viervoeter ook los lopen. Kortom kom samen genieten met uw huisdier van de mooie omgeving van Nunspeet.

Fietsersbond

Mocht u meer willen weten over dit onderwerp klikt u dan op de link van de Fietsersbond. Hier vindt allerlei wetenswaardigheden over hoe een hond meegenomen kan worden op de fiets.