IT GIET OAN ook in NUNSPEET

Terwijl heel Nederland wacht op ‘it giet oan’ is het ook winter in Nunspeet.

Ook al wordt er op dit moment geen fiets verhuurd, we willen u toch een sfeerimpressie van Nunspeet laten zien. In de zomer hebben we het altijd over Nunspeet aan zee. Maar nu is het Nunspeet op het ijs. Op het Veluwemeer ligt een mooie ijslaag waar prachtig geschaatst kan worden. Normaal kijkt u vanaf het fietspad, wanneer u onderweg gaat naar knooppunt 1, het Veluwemeer over. Maar deze week en misschien ook nog volgende week kunt u vanaf het ijs alles bekijken. Door de mooie rietkragen loopt u het Veluwemeer op waar u prachtig kunt schaatsen. U kunt natuurlijk ook genieten door alleen al te kijken naar alle mensen die aan het schaatsen zijn.

Veluwemeertocht
Als het meezit kan misschien straks de Veluwemeer klassieker geschaatst worden vanuit Elburg. De Veluwemeertocht is een schaatswedstrijd op natuurijs en behoort tot één van de twaalf natuurijsklassiekers die in Nederland worden gereden. De tocht wordt op een parcours van 25 kilometer gereden. De route gaat van Elburg via Nunspeet naar Harderwijk en vandaar terug naar Elburg en Kampen.

De andere foto’s zijn gemaakt bij de vennetjes van de beroemde rododendrons waar ieder jaar in mei weer veel bezoekers van Nunspeet en Vierhouten naar toe gaan. De Ossenkolk is op dit moment ook helemaal dichtgevroren. Er is daar een lichtmast neergezet zodat er ook ’s avonds geschaatst kan worden. (Als u via het Eibertjespad naar Vierhouten fietst en u gaat aan het eind van het pad linksaf dan is daar de Ossenkolk).
blank

Mocht u één dezer dagen nog een dagje vrij hebben komt u dan lekker genieten van de mooie omgeving van Nunspeet. Voor fietsen is het voor de meesten onder ons te koud maar een stevige wandeling of een mooie schaatstocht is zeker de moeite waard.

U bent van harte welkom!